Integritetspolicy

Detta integritetsmeddelande och denna policy förklarar hur Masterbuilt Manufacturing, LLC och dess internationella dotterbolag ("Masterbuilt") samlar in, använder och behåller viss information som samlas in från dig som användare av webbplatsen www.masterbuilt.com ("Webbplats"), Masterbuilt-appen (""App"") eller andra elektroniska kommunikationsformer. Masterbuilt har åtagit sig att respektera din integritet och har skapat denna policy för att informera dig om hur vi använder och skyddar information som samlats in från dig.

OM DU FORTSÄTTER ATT ANVÄNDA WEBBPLATSEN ELLER APPEN INNEBÄR DET ATT DU GODKÄNNER DENNA POLICY. OM DU INTE GODKÄNNER DENNA POLICY, VÄNLIGEN ANVÄND INTE VÅR WEBBPLATS ELLER APP. DIN FORTSATTA ANVÄNDNING AV WEBBPLATSEN OCH/ELLER APPEN EFTER DET ATT ÄNDRINGAR AV DENNA POLICY HAR PUBLICERATS KOMMER ATT BETRAKTAS SOM ETT GODKÄNNANDE AV DESSA ÄNDRINGAR.

Masterbuilt webbplats

Vi samlar in personlig information från dig på olika sätt, bland annat när du besöker vår webbplats, registrerar dig på webbplatsen, gör en beställning, prenumererar på ett nyhetsbrev, fyller i ett formulär och i samband med andra aktiviteter, tjänster, funktioner eller resurser som vi gör tillgängliga på vår webbplats. Vi samlar in följande typer av information:

Masterbuilt-appen och tillhörande digitala produkter

Masterbuilt-appen erbjuder ytterligare prestandamöjligheter och funktioner, inklusive att du kan styra vissa Masterbuilt-grillar eller rökare från en mobiltelefon eller annan enhet som stöds. Om du väljer att ansluta din Masterbuilt-grill eller rökare samlar Masterbuilt och dess tjänsteleverantörer in följande informationskategorier:

Hur vi använder insamlad information

Enligt dataskyddslagstiftningen får vi endast använda dina personuppgifter om vi har en giltig anledning att göra det (t.ex. för att följa lagar, fullgöra avtalsförpliktelser, om du har gett ditt samtycke eller om vi har ett legitimt intresse). Ett legitimt intresse är när vi har en affärsmässig eller kommersiell anledning att använda dina uppgifter som inte åsidosätter dina egna rättigheter och intressen. Masterbuilt samlar in och använder dina personuppgifter för följande legitima affärsmässiga och kommersiella ändamål: 

  • För att förbättra kundservicen: Den information du tillhandahåller hjälper oss att svara på dina kundtjänstförfrågningar och supportbehov på ett effektivare sätt. 
  • För att anpassa användarupplevelsen: Vi kan använda information i aggregerad form för att förstå hur våra användare som grupp använder de tjänster och resurser som tillhandahålls på vår webbplats.  
  • För att förbättra vår webbplats och app: Vi kan använda feedback som du lämnar eller insamlad information för att förbättra våra produkter och tjänster. 
  • För att hantera betalningar: Vi kan använda den information som du lämnar om dig själv när du gör en beställning endast för att tillhandahålla service för beställningen. Vi delar inte denna information med utomstående parter utom i den utsträckning som krävs för att tillhandahålla tjänsten.
  • För att genomföra en kampanj, tävling, undersökning eller annan funktion på webbplatsen.
  • För att skicka information som du samtyckt till att få om ämnen som vi tror kommer att vara av intresse för dem.  
  • För att skicka regelbundna e-postmeddelanden: Vi kan använda e-postadressen för att skicka information och uppdateringar om din beställning eller för att svara på förfrågningar, frågor och/eller andra förfrågningar. Om de väljer att anmäla sig till vår e-postlista kommer de att få e-postmeddelanden som kan innehålla företagsnyheter, uppdateringar, information om relaterade produkter eller tjänster osv.

Vissa personuppgifter krävs för att vi ska kunna tillhandahålla tjänster till dig. Om du inte lämnar de personuppgifter som vi ber om kan det fördröja eller hindra oss från att tillhandahålla dessa tjänster till dig.

Reklamkommunikation

Vi kan använda dina personuppgifter för att skicka dig uppdateringar (via e-post, sms, telefon eller post) om våra produkter, inklusive exklusiva erbjudanden, kampanjer eller nya produkter.

Vi har ett legitimt intresse av att behandla dina personuppgifter i reklamsyfte. Detta innebär att vi vanligtvis inte behöver ditt samtycke för att skicka dig reklammeddelanden. Om samtycke krävs kommer vi dock att be om detta samtycke separat och tydligt.

Vi kommer alltid att behandla din personliga information med största respekt och kommer aldrig att sälja eller dela den med andra organisationer utanför Masterbuilt i marknadsföringssyfte.

Du har rätt att när som helst avstå från att ta emot reklamkommunikation genom att:

  • Kontakta oss
  • Använda länken "avregistrering" i e-postmeddelanden eller "STOP"-numret i textmeddelanden, eller
  • Uppdatera dina marknadsföringspreferenser i vår app

Vi kan be dig bekräfta eller uppdatera dina marknadsföringspreferenser om du ber oss att tillhandahålla ytterligare produkter eller tjänster i framtiden, eller om det sker förändringar i lagar, bestämmelser eller vår verksamhetsstruktur.

Cookies

Vår webbplats och/eller app kan använda ""cookies"" för att förbättra användarupplevelsen. Dina cookies kan placeras på din hårddisk för att spara information och ibland för att spåra information om dig. Du kan välja att ställa in din webbläsare så att den vägrar att ta emot cookies, eller så att den varnar dig när cookies skickas. Om du gör det, observera att vissa delar av webbplatsen eller appen kanske inte fungerar korrekt.

För att hantera och/eller återställa ditt samtycke till cookies, besök sidan Begär/ta bort uppgifter.

Hur vi skyddar dina uppgifter

Vi tillämpar kommersiellt rimliga metoder för insamling, lagring och behandling av data samt säkerhetsåtgärder för att skydda mot obehörig åtkomst, ändring, avslöjande eller förstörelse av din personliga information, ditt användarnamn, lösenord, transaktionsinformation och data som lagras på vår webbplats och/eller app.

Utbyte av känsliga och privata uppgifter mellan webbplatsen och dess användare sker via en SSL-säker kommunikationskanal och krypteras och skyddas med digitala signaturer. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra servrar. Vi behåller inte heller kredit- eller betalkortsuppgifter.

Appen lagrar krypterade inloggningsuppgifter samt användarens för- och efternamn på våra servrar på obestämd tid.

Vi samlar in personlig identifieringsinformation från användare endast om de frivilligt lämnar sådan information till oss. Du kan alltid vägra att lämna personlig identifieringsinformation, men det kan hindra dig från att delta i vissa aktiviteter på webbplatsen och/eller i appen.

Dela dina personuppgifter

Vi säljer, byter eller hyr inte ut dina personuppgifter till andra. Vi kan komma att dela generisk aggregerad demografisk information som inte är kopplad till någon personlig identifieringsinformation om besökare och användare med våra affärspartners, betrodda dotterbolag och annonsörer i de syften som beskrivs ovan. Vi använder tredjepartstjänsteleverantörer för att hjälpa oss att driva vår verksamhet, webbplatsen och appen, eller för att administrera aktiviteter för vår räkning. Vi kan dela din information med dessa tredje parter för begränsade ändamål förutsatt att du har gett oss ditt tillstånd.

Webbplatser från tredje part

Du kan hitta reklam eller annat innehåll på vår webbplats och/eller app som länkar till webbplatser och tjänster från våra partners, leverantörer, annonsörer, sponsorer, licensgivare och andra tredje parter. Vi kontrollerar inte innehållet eller länkarna på dessa webbplatser och ansvarar inte för de metoder som används på webbplatser som är länkade till eller från vår webbplats och/eller app. Dessutom kan dessa webbplatser eller tjänster, inklusive deras innehåll och länkar, ständigt förändras. Dessa webbplatser och tjänster kan ha sina egna sekretesspolicyer och kundtjänstpolicyer. När du surfar och interagerar på någon annan webbplats, inklusive webbplatser som har en länk till vår webbplats, omfattas du av den webbplatsens egna villkor och policyer.  

Insamling av uppgifter från tredje part

Tredjepartsföretag kan använda icke-personligt identifierbar information (t.ex. information om klickströmmar, webbläsartyp, tid och datum, föremål för annonser som du klickat på eller bläddrat över) under ditt besök på den här webbplatsen för att tillhandahålla annonser om varor och tjänster som sannolikt är av större intresse för dig.

Om du vill veta mer om intressebaserad reklam eller om du vill välja bort denna typ av reklam från tredje parter som är medlemmar i självreglerande program som Network Advertising Initiative kan du besöka NAI:s webbplats (https://www.networkadvertising.org/) där du kan välja bort intressebaserad reklam från en eller alla NAI-medlemmar.

Särskilda rättigheter för personer bosatta i Europa

Varje användare i Europa har rätt till följande dataskyddsrättigheter:

  • Rätten till tillgång: Du har rätt att begära kopior av dina personuppgifter från Masterbuilt. Vi kan ta ut en liten avgift för denna tjänst.
  • Rätten till rättelse: Du har rätt att begära att Masterbuilt rättar all information som du anser vara felaktig. Du har också rätt att begära att Masterbuilt kompletterar den information som du anser vara ofullständig.
  • Rätt till radering: Du har rätt att begära att Masterbuilt raderar dina personuppgifter på vissa villkor.
  • Rätten att begränsa behandlingen: Du har rätt att begära att Masterbuilt begränsar behandlingen av dina personuppgifter under vissa villkor.
  • Rätten att invända mot behandlingen: Du har rätt att invända mot Masterbuilt's behandling av dina personuppgifter under vissa villkor.
  • Rätten till dataportabilitet: Du har rätt att begära att Masterbuilt överför de uppgifter som vi har samlat in till en annan organisation, eller direkt till dig, under vissa villkor.

För att leverera tjänster till dig är det ibland nödvändigt för oss att dela dina personuppgifter utanför Europa, t.ex. med våra kontor utanför Europa, utan dina och våra tjänsteleverantörer som är belägna utanför Europa, om du är baserad utanför Europa, eller om det finns en internationell dimension i de tjänster som vi tillhandahåller dig.

Särskilda rättigheter för personer bosatta i Kalifornien

Användare i Kalifornien har enligt California Consumer Privacy Act of 2018 (CCPA) och vissa andra lagar om integritet och dataskydd rätt att utöva kostnadsfritt:

  • Utlämnande av personlig information som vi samlar in om dig: Du har rätt att få veta vilka kategorier, källor, ändamål, tredje parter och specifika delar av den personliga information som vi har samlat in om dig eller som din information har delats med.
  • radera eller beordra våra tjänsteleverantörer att radera din personliga information, med förbehåll för vissa affärsmässiga och juridiska undantag.
  • Använda din personliga information för att diskriminera dig bland annat när det gäller tillhandahållande av varor till dig, prissättning av varor eller varornas kvalitet.
  • Sälj inte min personliga information

Ändringar i denna integritetspolicy

Masterbuilt har rätt att uppdatera denna sekretesspolicy när som helst. När vi gör det kommer vi att revidera uppdateringsdatumet längst ner på denna sida. Vi uppmuntrar dig att ofta kontrollera den här sidan för eventuella ändringar för att hålla dig informerad om hur vi hjälper till att skydda den personliga information vi samlar in. Du bekräftar och godkänner att det är ditt ansvar att regelbundet granska denna sekretesspolicy och bli medveten om ändringar. 

Behöver du extra hjälp?

Om du vill ha det här meddelandet i ett annat format (t.ex. ljud, storskrift, punktskrift), vänligen kontakta oss.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna sekretesspolicy, om hur den här webbplatsen fungerar eller om dina kontakter med den här webbplatsen kan du kontakta oss på följande adress:

Masterbuilt Manufacturing, LLC

Kontakta oss

1 Masterbuilt Court, Columbus, GA 31907

Telefon: +1 706-256-3943

Denna sekretesspolicy uppdaterades senast den 11 oktober 2021.